Omlet to popularne danie, które zwykle przygotowuje się w pośpiechu. Aby ułatwić proces i osiągnąć idealny wynik, Radzę użyć multicookera. Na przykładzie tego przepisu powiem Ci, jak prawidłowo ugotować z nim omlet.
Składniki
- ziemniaki (gotowane) – 300 g
- jaja kurze - 5 sztuk
- ser (solidny) – 100 g
- mleko (ciepły) – 120 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- masło - 15 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i pokrój ziemniaki.
Zetrzyj twardy ser.
Lekko ubij jajka z mlekiem, solą i mielonym pieprzem.
Dodaj ser, ziemniaki i wymieszaj.
Włącz powolną kuchenkę w trybie "Pieczenie", posmaruj miskę masłem i wlej przygotowaną masę.
Zamknij pokrywkę i gotuj przez 15 minut. Po usłyszeniu sygnału dźwiękowego nie wyjmuj omletu z powolnej kuchenki przez kolejne 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy