Kiedy potrzebujesz czegoś tak satysfakcjonującego i rozgrzewającego, jak to możliwe, na ratunek przychodzi taka zupa z sera i ziemniaków. Na pierwszy rzut oka może się to wydawać zbyt proste, ale to raczej Plus. Przynajmniej dlatego, że z tego powodu jest bardzo wszechstronny i lubiany przez prawie wszystkich.
Składniki
- ziemniaki - 400 g
- bulion warzywny - 700 ml
- śmietana - 200 ml
- ser - 100 g
- ser topiony - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- czosnek - 3 ząbki
- cebula - 1 rzecz
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i czosnek, podsmaż je na maśle.
Grubo posiekaj ziemniaki i gotuj w bulionie do miękkości. Dodaj cebulę, ubij wszystko blenderem i wróć do kuchenki.
Wlej śmietanę i dodaj starty ser topiony. Gotuj, aż się rozpuści. W razie potrzeby dodaj więcej bulionu lub śmietany.
Dopraw zupę do smaku, posyp tartym serem i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy