Gotowanie bulionu rybnego z całej ryby wydaje się trudnym zadaniem, szczególnie dla początkujących kucharzy. W rzeczywistości praktycznie nie różni się od zwykłego bulionu mięsnego, a nawet gotuje się szybciej.
Składniki
- ryba - 600 g
- cebula - 1 rzecz
- korzeń pietruszki - 1 rzecz
- woda - 2 L
- seler - 1 rzecz
- sól - 1 łyżeczka
- Zieleń - 0,5 pęczek
- marchew - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wypatrosz rybę, usuń łuski i skrzela, opłucz tuszę i pokrój na porcje.
Napełnij go zimną wodą, dodaj grubo posiekane warzywa, korzeń pietruszki, zioła i sól i zagotuj.
Gotuj na małym ogniu przez 25-30 minut, wyjmij wszystkie kawałki ryby z wyjątkiem ogona i głowy i gotuj bulion przez kolejne 15-20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy