pierwsze dania 22.01.2022

bulion rybny z całej ryby

50 min
4 porcje
Bulion rybny z całej ryby
azurita, stock.adobe.com
0

Gotowanie bulionu rybnego z całej ryby wydaje się trudnym zadaniem, szczególnie dla początkujących kucharzy. W rzeczywistości praktycznie nie różni się od zwykłego bulionu mięsnego, a nawet gotuje się szybciej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wypatrosz rybę, usuń łuski i skrzela, opłucz tuszę i pokrój na porcje.

Napełnij go zimną wodą, dodaj grubo posiekane warzywa, korzeń pietruszki, zioła i sól i zagotuj.

Gotuj na małym ogniu przez 25-30 minut, wyjmij wszystkie kawałki ryby z wyjątkiem ogona i głowy i gotuj bulion przez kolejne 15-20 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy