sałatki 22.01.2022

Sałatka z ryżem i warzywami gotowanymi na parze

30 min
2 porcje
Sałatka z ryżem i warzywami gotowanymi na parze
Ildi, stock.adobe.com
0

Wolę podawać to danie na zimno, dlatego nazywam je sałatką, a nie przystawką. Najważniejsze jest, aby wybrać idealne proporcje składników dla Ciebie. A jeśli gotujesz warzywa na parze-to prawdziwe odkrycie dla zwolenników prawidłowego odżywiania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj ryż w wodzie lub na parze, aż będzie gotowy zgodnie z instrukcją. Opłucz go zimną wodą, aby szybciej ostygł i nie sklejał się.

Pokrój marchewki w drobną kostkę, a brokuły i kalafior podziel na najmniejsze różyczki.

Gotuj warzywa na parze do miękkości - około 10-15 minut, jak chcesz.

Posiekaj boćwinę i seler i wymieszaj wszystkie składniki.

Do dressingu połącz oliwę z oliwek, sok z cytryny i przyprawy.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy