Chcesz, aby sałatka warzywna była bardziej sycąca? Dodaj trochę fasoli i kukurydzy. Ten przepis pomaga zdrowo, gdy musisz jeść bez przerywania postu lub diety. Gotuję z fasolą w puszkach, ale jeśli nie, zrobi to gotowana.
Składniki
- czerwona fasola (puszka) – 1 Bank
- ogórki (średnie) – 2 kawałki
- pomidory koktajlowe - 1 gałązka
- kukurydza - 100 g
- sałata - 50 g
- Zieleń - kilka gałązek
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory, ogórki i zioła.
Rozerwij liście sałaty rękami.
Połącz czerwoną fasolę, kukurydzę, warzywa, zioła i liście sałaty.
Pieprz, sól i dopraw sałatkę olejem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy