Jeśli masz patelnię grillową-idealna, ale wystarczy zwykła nieprzywierająca. Smażone grzyby eringa lub boczniaki Królewskie przypominają zwykłe boczniaki, więc nie zapewniają żadnych trudności.
Składniki
- Grzyby (eringi) – 300 g
- cebula - 1 rzecz
- sałata - 1 pęczek
- kiełkujące ziarna - 2 garści
- Chili - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby na duże kawałki i podsmaż z posiekaną cebulą.
Pokrój chili w pierścienie i losowo posiekaj sałatę.
Połóż wszystko na talerzach i posyp kiełkami.
Pieprz sałatkę i dopraw oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy