sałatki 22.01.2022

Sałatka z krewetkami, kukurydzą i pomidorami

25 min
4 porcje
Sałatka z krewetkami, kukurydzą i pomidorami
maria_lapina, stock.adobe.com
0

Sałatki to świetne pole do eksperymentów kulinarnych. Można je przygotować z szerokiej gamy produktów, wybierając kombinację według własnych upodobań. Na przykład ostatnio podobała mi się sałatka z krewetkami, kukurydzą i pomidorami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Schłodzone krewetki opłucz wrzącą wodą i obierz skorupki.

Roztop masło na patelni, dodaj krewetki i smaż przez 2 minuty.

Odwróć na drugą stronę, wyciśnij czosnek przez prasę, posyp ziołami prowansalskimi i solą.

Opłucz liście sałaty, strząśnij z wody i rozerwij ręce na małe kawałki.

Pokrój żółte pomidory i wiśnie, obraną fioletową cebulę.

Wymieszaj liście sałaty, oba rodzaje pomidorów, cebulę, krewetki i umytą kukurydzę.

Dodaj sól, mielony pieprz, olej kukurydziany i sok z cytryny. Delikatnie wymieszaj sałatkę specjalnymi szczypcami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy