Ulubiona sałatka będzie lśnić nowymi kolorami, jeśli ugotujesz ją z czerwoną rybą. Dzięki temu danie zmieni się dramatycznie. Polecam gotować ze świeżymi ogórkami, ale jeśli jesteś miłośnikiem słonych, wymieszaj oba składniki w równych proporcjach.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 250 g
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- ziemniaki (gotowane) – 3 kawałki
- marchew (gotowane) – 150 g
- ogórki - 3 kawałki
- zielony groszek (w puszkach) – Polbank
- majonez - 80 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki i czerwoną rybę.
Jajka, marchewki i ziemniaki obrać i pokroić. Staraj się, aby wszystkie kawałki były mniej więcej tego samego rozmiaru.
Wszystko wymieszaj, dodaj umyty groszek, sól i mielony pieprz.
Dopraw sałatkę majonezem i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy