Jesteśmy tak przyzwyczajeni do sałatek z białej kapusty, ale co z różnorodnością? Proponuję ten przepis z ziołami, brukselką, orzechami i suszoną żurawiną. Kiedy potrzebuję bardziej satysfakcjonującego Dania, dodaję kilka łyżek komosy ryżowej.
Składniki
- Mieszanka sałatek - 100 g
- komosa ryżowa - 50 g
- orzechy - 50 g
- żurawina (suszone) – 1 garść
- brukselka - 200 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój brukselkę na pół i lekko opiekaj na grillu lub nieprzywierającej patelni.
Namocz suszoną żurawinę w ciepłej wodzie na kilka minut.
Gotuj komosę ryżową, aż będzie gotowa zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Połącz wszystkie składniki i polej sałatkę oliwą z oliwek. Możesz dodać przyprawy do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy