Jeśli nie możesz zdecydować, jak ugotować żeberka wieprzowe – ugotuj je w kotle. To wygrana-wygrana. Dzięki temu są tak delikatne i soczyste, jak to tylko możliwe, dzięki równomiernemu rozgrzaniu. I nie potrzebujesz do tego piekarnika.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 600 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- Olej roślinny - 100 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- chmiel-suneli - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka i smaż na oleju w kotle na złoty kolor, około 15 minut, obracając.
Dodaj posiekaną marchewkę i cebulę i smaż przez kolejne 7 minut.
Dodaj paprykę i pomidory. Po 5 minutach dodaj przyprawy i wlej trochę wody, aby nie przykryła naczynia.
Gotuj żeberka w kotle pod przykryciem przez około 40 minut, aż będą miękkie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy