Sałatka ogórkowa z cebulą i czosnkiem na zimę

25 min
10 porcji
Sałatka z ogórków z cebulą i czosnkiem na zimę
Anna Czarnecka, stock.adobe.com
0

Większość przetworów warzywnych jest zrobiona z ogórków. Kiedy zaczynają być masowo sprzedawane na rynku, nadszedł czas, aby zacząć działać. Proponuję uzupełnić spiżarnię niesamowitą sałatką z ogórków z cebulą i czosnkiem. Gwarantuję, że przygotujesz go w dwóch rachunkach.

Składniki

  • ogórki - 3 kg
  • cebula - 400 g
  • czosnek - 100 g
  • koperek - 5 parasole
  • Olej roślinny - 120 ml
  • kwas cytrynowy - 0,5 łyżeczka
  • cukier - 80 g
  • sól - 80 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ogórki, obraną cebulę i czosnek pokroić, wymieszać.

Dodaj cukier, sól, kwas cytrynowy i olej. Wymieszaj, przykryj i odstaw na 1,5 do 2 godzin.

Umieść parasole koperkowe i przygotowane warzywa w słoikach. Wlej powstały płyn do słoików.

Sterylizuj przez 15 minut, zwiń i dobrze owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy