galaretka wiśniowa z pestkami

30 min
3 porcje
Galaretka wiśniowa z pestkami
HandmadePictures, stock.adobe.com
0

Istnieje wiele różnych sposobów na zrobienie ulubionej galaretki wiśniowej. W tym z kośćmi. Jedną ze sprawdzonych opcji chcę się z wami dzisiaj podzielić. Szybko, smacznie – łatwo-poradzi sobie nawet początkujący kucharz. Oszczędność czasu dzięki kościom.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej żelatynę wodą i pozostaw do spęcznienia.

Przykryj wiśnie cukrem, zagotuj i gotuj przez 5 minut.

Odcedź trochę soku i wymieszaj z wodą i żelatyną.

Doprowadzić tę mieszaninę do wrzenia, gotować przez 5 minut i wlać do wiśni.

Wymieszaj wszystko razem i ułóż galaretkę w sterylnych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy