dania główne 09.11.2022

duszone żeberka wieprzowe

1 godz. 0 min.
4 porcje
Duszone żeberka wieprzowe
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Ze wszystkich sposobów gotowania duszonych żeberek wieprzowych chcę podzielić się z Tobą tą konkretną opcją ze śliwkami. Nadaje potrawie szczególny pikantny smak, którego nie można osiągnąć za pomocą samych przypraw. Wszyscy bliscy będą mile zaskoczeni!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój żeberka i smaż na złoty kolor, około 20 minut, obracając. Odłożyć.

Na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulę przez około 7 minut.

Zalej śliwki wrzącą wodą przez 10 minut, osusz, pokrój i wyślij do cebuli.

Smaż przez kolejne 5 minut i włóż żeberka z powrotem.

Wlej bulion i gotuj wszystko pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.

5 minut przed końcem dodaj przyprawy i czosnek.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy