dania główne 22.01.2022

omlet twarogowy z jagodami

20 min
2 porcje
Omlet twarogowy z jagodami
M.studio, stock.adobe.com
0

Najprawdopodobniej słodki omlet, którego nigdy nie próbowałeś. Wielu nawet nie zdaje sobie sprawy z istnienia takiego dania. Niemniej jednak jest i jest często podawany we francuskich kawiarniach. Złap prosty przepis na omlet z twarogiem z jagodami!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jagody i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.

Przetrzyj twaróg przez sito lub zmiel w blenderze.

Dodaj śmietanę, proszek do pieczenia i wymieszaj.

Lekko ubij jajka z cukrem waniliowym.

Wymieszaj półfabrykaty jajeczne i twarogowe, dodaj mąkę. Dobrze wymieszaj masę, aż będzie gładka.

Posmaruj patelnię masłem i podgrzej.

Wlej przygotowaną masę i smaż przez 1,5 minuty na średnim ogniu.

Zmniejsz ogień i kontynuuj gotowanie przez kolejne 3 minuty.

Równomiernie ułóż jagody, posyp cukrem pudrem i przykryj. Gotuj wszystko razem przez 4 minuty.

Omlet można podawać z polewami, świeżymi owocami i bitą śmietaną.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy