Taka niezwykła sałatka jest bardzo trudna do przypisania do konkretnej kuchni-jest tu tak wiele tradycji. Głównymi składnikami są małże i jaja przepiórcze, ale to nie wszystkie niespodzianki. Podawaj z teriyaki lub sosem miodowo-musztardowym.
Składniki
- Mieszanka sałatek - 180 g
- jaja przepiórcze - 6 sztuk
- małże - 250 g
- płatki migdałów - 2 art.
- oliwki - 2 garści
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sos sojowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż małże na oliwie z oliwek na złoty kolor i wymieszaj z sosem sojowym.
Gotuj jajka przepiórcze 4 minuty po ugotowaniu, ostudź i posiekaj.
Ułóż wszystko na mieszance sałatkowej, dodaj oliwki i posyp płatkami migdałów.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy