sałatki 11.02.2022

marchewka po koreańsku z cebulą i pieczarkami

25 min
6 porcji
Marchewka po koreańsku z cebulą i pieczarkami
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Do tej sałatki lepiej używać małych pieczarek. Gotują się szybciej i są odpowiednio impregnowane przyprawami. I nie trzeba ich ciąć, więc danie okazuje się bardzo piękne. Wypróbuj ten przepis, rozpieszczaj rodzinę bez powodu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dodaj liść laurowy, sól i pieczarki do wrzącej wody.

Gotuj przez 8-10 minut, wrzuć do durszlaka i ostudź.

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Posiekaj natkę pietruszki i obraną cebulę.

Połącz marchewkę, cebulę, natkę pietruszki, sól, cukier i ocet.

Wlej rozgrzany do czerwoności olej, dodaj zmielony pieprz i czosnek przepuszczony przez prasę.

Dodaj ziele angielskie, schłodzone pieczarki i delikatnie wymieszaj. Przykryj szczelnie i wstaw do lodówki na 3-4 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy