dania główne 28.01.2022

pieczona Tilapia pod warzywami

40 min
4 porcje
Pieczona Tilapia pod warzywami
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Ryba jest często pieczona na poduszce warzywnej, a następnie podawana natychmiast z tym dodatkiem. Ale jest inny sposób-upiec tilapię pod warzywami. Okazuje się bardzo delikatny i zachowuje wszystkie soki. Możesz wybrać różne warzywa, ale pamiętaj, aby pokroić je mniejsze i cieńsze, aby wszystko było równomiernie ugotowane.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i posiekaj czosnek. Smaż wszystko na patelni na złoty kolor.

Dopraw filety z tilapii i ułóż na pergaminie. Połóż masę warzywną na wierzchu.

Piecz rybę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy