dania główne
21.06.2022
zapiekanka ziemniaczana z rozdrobnionych ziemniaków w powolnej kuchence
55 min
4 porcje
Zapiekanka z tartych ziemniaków jest dobra, ponieważ piecze się trochę szybciej, nawet w powolnej kuchence. Ponadto spodoba się miłośnikom bardziej jednolitych i jednolitych tekstur. I przygotowuje się nie trudniej niż placki ziemniaczane.
Składniki
- ziemniaki - 600 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- ser - 150 g
- śmietana - 100 ml
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w pióra i zetrzyj ser. Zetrzyj i wyciśnij ziemniaki.
Wymieszaj wszystko razem, dodaj ser, jajka i przyprawy.
Włóż masę do natłuszczonej miski multicookera i gotuj zapiekankę przez 45 minut w trybie "Pieczenie".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy