dżem z granatu z pestkami

40 min
4 porcje
Dżem z granatu z pestkami
Irina Dobrochotowa, stock.adobe.com
0

Istnieją różne sposoby przygotowania dżemu z granatu. Na przykład można go zmielić przez sito. I możesz zostawić całe ziarna z nasionami i jest to opcja, którą chcę ci dziś zaoferować. Wygodny, łatwy i bardzo smaczny – taki jest ten przepis.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż granaty na ziarna.

Wymieszaj sok i cukier i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.

Pozwól syropowi ostygnąć, włóż do niego ziarna i ponownie zagotuj.

Gotuj dżem przez 5 minut i pozwól mu ostygnąć. Powtórz ten krok jeszcze dwa razy.

Podczas ostatniego gotowania dodaj sok z cytryny i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy