Mąka w plackach ziemniaczanych jest potrzebna przede wszystkim do struktury ciasta, dzięki czemu można usmażyć ładne i schludne naleśniki, a nie bezkształtne, rozpadające się tortille. Ale w rzeczywistości mąkę można zastąpić innymi produktami o tej samej funkcji. Na przykład kuskus.
Składniki
- ziemniaki - 500 g
- kuskus - 1 art.
- cebula - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij kuskus gorącą wodą w stosunku 1: 2.
Zetrzyj ziemniaki i cebulę na drobnej tarce i spuść nadmiar płynu.
Dodaj przyprawy, jajko i gotowany na parze kuskus i wymieszaj wszystko razem.
Rozłóż placki ziemniaczane łyżką na patelni i smaż z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy