dania główne 22.01.2022

steki z fileta z indyka z aromatycznymi ziołami

30 min
2 porcje
Steki z fileta z indyka z aromatycznymi ziołami
mizina, stock.adobe.com
0

Jakie dania mięsne lubisz najbardziej? Na przykład uwielbiam przepyszne steki. Ostatnio szczególnie podobało mi się gotowanie ich z filetów z indyka. Aby mięso nie było suche, przyprawiam je mieszanką oleju, czosnku i ziół.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pierś z indyka, osusz i pokrój w steki.

Posyp solą, mielonym pieprzem i pozostaw do marynowania na 10 minut w temperaturze pokojowej.

Koperek, pietruszkę i rozmaryn opłucz, strząśnij i drobno posiekaj.

Wymieszaj warzywa z oliwą z oliwek i czosnkiem przepuszczonym przez prasę.

Roztop masło na patelni, ułóż steki i smaż przez 5-6 minut z każdej strony.

Zdejmij patelnię z ognia i pozostaw mięso pod przykryciem na 10 minut.

Ułóż steki na talerzu i posmaruj mieszanką ziół, czosnku i oleju.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy