dania główne 22.01.2022

nadziewana makrela z serem i bazylią

50 min
2 porcje
Makrela faszerowana z serem i bazylią
Władysław Terlukiewicz, stock.adobe.com
0

Ten przepis jest dobry ze względu na swoją wszechstronność. Na przykład zrobiłam makrelę z mozzarellą i bazylią. Ale ogólnie możesz wziąć dowolny ser i dowolne warzywa. Na przykład ryba ze szpinakiem jest bardzo dobra. Zasada gotowania pozostaje taka sama i opowiem o tym dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść rybę i zetrzyj przyprawami ze wszystkich stron. Skrop go olejem.

Zetrzyj ser, drobno posiekaj bazylię i nadziewaj makrelę.

Zawiń go szczelnie w kilka warstw folii i piecz przez 40 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy