Ten przepis jest dobry ze względu na swoją wszechstronność. Na przykład zrobiłam makrelę z mozzarellą i bazylią. Ale ogólnie możesz wziąć dowolny ser i dowolne warzywa. Na przykład ryba ze szpinakiem jest bardzo dobra. Zasada gotowania pozostaje taka sama i opowiem o tym dalej w przepisie.
Składniki
- makrela (duży) – 1 rzecz
- bazylia - 0.5 pęczek
- ser (mozzarella) – 120 g
- mielona kolendra - 0.5 łyżeczka
- sól morska - 0.5 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 szczypta
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść rybę i zetrzyj przyprawami ze wszystkich stron. Skrop go olejem.
Zetrzyj ser, drobno posiekaj bazylię i nadziewaj makrelę.
Zawiń go szczelnie w kilka warstw folii i piecz przez 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy