dania główne 21.06.2022

Zapiekanka ziemniaczana z wołowiną i boczkiem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zapiekanka ziemniaczana z wołowiną i boczkiem
SergeyST78, stock.adobe.com
0

Szczególnie uwielbiam tę zapiekankę za to, że wystarczy pokroić składniki – a danie jest prawie gotowe. W razie potrzeby, oprócz wołowiny i boczku, możesz dodać grzyby lub inne warzywa do ziemniaków. Najważniejsze jest mniej więcej to samo cięcie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę, bekon i ziemniaki w drobną kostkę i złóż do formy.

Skropić olejem, posypać posiekanymi ziołami i doprawić.

Przykryj naczynie folią i gotuj przez 45 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.

Zdejmij folię i gotuj przez kolejne 15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy