Aromatyczne potrawy przy ognisku mają specjalne miejsce w gotowaniu. Najbardziej uderzającym przykładem są oczywiście kebaby, ale oprócz nich można ugotować wiele innych interesujących rzeczy. Na przykład pilaw na grillu w kotle. Dzisiaj się tym zajmiemy.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę na małe kawałki.
Posiekaj marchewkę i obraną cebulę.
Włóż cebulę do kotła z gorącym olejem i smaż na złoty kolor.
Dodaj marchewki, przyprawy i gotuj przez 3-5 minut.
Dodaj wołowinę i smaż przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Sól, wlej gorącą wodę i gotuj przez 30 minut.
Dodaj umyty ryż i wbij całe główki czosnku w gęstą masę. Gotuj pilaw pod przykryciem przez kolejne 20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy