To niesamowita bułka z kurczaka w stylu włoskim, która stanie się ulubieńcem twojego stołu. Co jest lepszego niż klasyczne połączenie pomidorów i bazylii? Pomidory mogą być używane nie tylko świeże, ale także suszone lub konserwowane we własnym soku.
Składniki
- filet z kurczaka - 500 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- bazylia - 0.5 pęczek
- ser - 100 g
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- czosnek - 4 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój każdy filet na płaskie warstwy i dobrze ubij. Natrzyj przyprawami, ziołami i zmiażdżonym czosnkiem.
Posiekaj pomidory i bazylię, ułóż nadzienie i zwiń ciasne bułki.
Włóż je do formy i piecz przez 25 minut w 180 stopniach w piekarniku.
Posyp startym serem i piecz przez kolejne 15-20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy