Kiedy dusza prosi o wakacje, nawet proste i znane przepisy, takie jak zapiekanka z twarogu, chcę pokonać w nowy sposób. Jednym z takich eksperymentów jest ta opcja z bananami i kroplami czekolady. I na pewno warto!
Składniki
- twaróg - 500 g
- banany - 2 kawałki
- czekoladowe krople - 60 g
- cukier - 4 art.
- mąka - 3 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg, ubij jajka z cukrem i wymieszaj.
Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszaj.
Pokrój jednego banana w drobną kostkę. Wyślij do twarogu i dodaj tam połowę kropli czekolady.
Włóż masę do formy. Na wierzchu udekoruj plasterkami drugiego banana i pozostałą czekoladą.
Gotuj zapiekankę w piekarniku przez 35-40 minut w 170 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy