Moim ulubionym sposobem gotowania żeberek jest pieczenie w garnku. Minimalny wysiłek, ale zawsze są delikatne i miękkie. Wypróbuj ten przepis z aromatycznymi słodkimi ignamami. Chociaż oczywiście możesz zastąpić go ziemniakami lub dynią!
Składniki
- żeberka wołowe - 500 g
- woda - 1.5 szklanki
- Yam - 2-3 kawałki
- chmiel-suneli - 2 łyżeczka
- czosnek - 4 ząbki
- rozmaryn - 2 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podziel żeberka wołowe i lekko usmaż je na patelni.
Pokrój słodkie ziemniaki na średnie kawałki i włóż wszystko do doniczek.
Dodaj posiekany czosnek i rozmaryn, przyprawy i chmiel suneli.
Przykryj wodą i piecz przez półtorej godziny w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy