Jest tak wiele sposobów na zrobienie zapiekanki z twarogu, że nie możesz po prostu wziąć jednego uniwersalnego przepisu i nazwać go klasycznym. Jeśli jednak zestawisz wybór najlepszych opcji, ta zapiekanka ze śmietaną z pewnością będzie wśród nich.
Składniki
- twaróg - 450 g
- śmietana - 120 g
- mąka - 3 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- cukier - 2 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij twaróg ze śmietaną, aż będzie gładki, a jajka z cukrem w pianę.
Wymieszaj obie masy i dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Umieść wszystko w wyłożonej pergaminem misce wolnej kuchenki.
Gotuj przez 50 minut w trybie pieczenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy