dania główne 27.01.2022

pieczony pstrąg z warzywami

45 min
4 porcje
Pieczony pstrąg z warzywami
Olha Afanasieva, stock.adobe.com
0

Pstrąg pieczony z warzywami i warzywami zawsze okazuje się jeszcze delikatniejszy i smaczniejszy. Ponadto nie trzeba dla niej gotować osobnego przystawki – a to także znaczna oszczędność czasu. Co więcej, ryba w piekarniku gotuje się bardzo szybko, nawet jeśli włożysz ją w całości. Dzielę się świetnym codziennym przepisem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa na średnie kawałki, dodaj czosnek i włóż do formy.

Ułóż tusze obranego i umytego pstrąga na wierzchu. Włóż trochę warzyw do brzucha ryby.

Skrop wszystko olejem, posyp przyprawami i przykryj folią.

Piecz pstrąga w piekarniku przez 35 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy