przekąski 08.02.2022

Domowy Falafel

35 min
4 porcje
Domowy Falafel
Dmitrii, stock.adobe.com
0

Bez falafela nie można sobie wyobrazić kuchni orientalnej, arabskiej i żydowskiej. Ogromna fala popularności falafelu przetoczyła się przez całą Europę, gdy coraz więcej osób zaczęło interesować się daniami wegetariańskimi. Mówię Ci, jak to ugotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij ciecierzycę zimną wodą przez noc. Rano spłucz i przepuść przez maszynę do mięsa. Można zmielić w blenderze.

Przełóż cebulę, czosnek i kolendrę przez maszynę do mięsa. Dodaj wszystkie przyprawy i proszek do pieczenia i wymieszaj masę.

Uformuj kulki falafela i zwiń w krakersy.

Smażyć kulki w głębokim tłuszczu przez około 3-4 minuty, a następnie ułożyć na papierowych serwetkach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy