przekąski 22.01.2022

Klasyczne domowe galaretki

5 godz. 10 min.
10 porcji
Klasyczne domowe galaretki
Slava Galaka, stock.adobe.com
0

Ze zwykłych produktów można ugotować bardzo smaczne galaretki. Proces gotowania jest tak prosty, że nawet początkujący kucharze z łatwością sobie z tym poradzą. Uzbrój się w cierpliwość, przefiltrowaną wodę i zacznij!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

W głębokim rondlu ułóż skrzydełka z indyka, udka wieprzowe i wołowinę. Dodaj umyte cebulki z łuskami, marchewką, liśćmi laurowymi i ziarnami pieprzu. Wlej zimną wodę i zagotuj.

Gotuj galaretkę na małym ogniu przez 4 godziny, Złap warzywa, dodaj sól, mielony pieprz, posiekany czosnek i kontynuuj gotowanie przez kolejną 1 godzinę.

Wyjmij mięso, ostudź, oddziel od kości i drobno posiekaj.

Dwukrotnie przecedź bulion przez gazę.

Ułóż mięso na talerzach i polej gorącym bulionem.

Włóż galaretkę na noc do lodówki.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy