przekąski 22.01.2022

Bruschetta z tuńczykiem i pomidorami

10 min
4 porcje
Bruschetta z tuńczykiem i pomidorami
bondarillia, stock.adobe.com
0

Uwielbiam bruschetty za piękno, prostotę i różnorodność. Zawsze ozdabiają świąteczny stół i są dobre jako przystawka, gdy przychodzą goście. Oto taka kolorowa opcja z tuńczykiem, świeżymi pomidorami i cytryną na pewno nie pozostawi nikogo obojętnym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bagietkę na kawałki i pokrój każdą wzdłuż na pół.

Każdy kawałek usmażyć na suchej patelni lub na grillu, a następnie natrzeć czosnkiem.

Pokrój pomidora w kostkę, wymieszaj z posiekanymi ziołami, oliwą z oliwek i włoskimi ziołami.

Zetrzyj tuńczyka widelcem i ułóż na bruschettach.

Ułóż pokruszone pomidory na wierzchu, a na nich krążki cytryny.

Posyp wszystko aromatycznymi przyprawami do smaku i udekoruj ziołami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy