Uwielbiam bruschetty za piękno, prostotę i różnorodność. Zawsze ozdabiają świąteczny stół i są dobre jako przystawka, gdy przychodzą goście. Oto taka kolorowa opcja z tuńczykiem, świeżymi pomidorami i cytryną na pewno nie pozostawi nikogo obojętnym.
Składniki
- Bagietka - 1 rzecz
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- pomidory - 2 kawałki
- cytryna - 1 rzecz
- Zieleń - 5 gałązki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bagietkę na kawałki i pokrój każdą wzdłuż na pół.
Każdy kawałek usmażyć na suchej patelni lub na grillu, a następnie natrzeć czosnkiem.
Pokrój pomidora w kostkę, wymieszaj z posiekanymi ziołami, oliwą z oliwek i włoskimi ziołami.
Zetrzyj tuńczyka widelcem i ułóż na bruschettach.
Ułóż pokruszone pomidory na wierzchu, a na nich krążki cytryny.
Posyp wszystko aromatycznymi przyprawami do smaku i udekoruj ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy