przekąski 27.06.2023

pasztet z wątróbki drobiowej z koniakiem

30 min
4 porcje
Pasztet z wątróbki drobiowej z koniakiem
petrrgoskov, stock.adobe.com
0

Po raz pierwszy taka przekąska pojawiła się we Francji. Wtedy pasztet z wątróbki drobiowej z koniakiem był uważany za przysmak, na który mogły sobie pozwolić tylko wyższe warstwy społeczeństwa. Na szczęście wszystko się zmienia i teraz wykwintne danie jest dostępne dla wszystkich.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wątróbkę drobiową zalej zimnym mlekiem przez 15 minut.

Obierz cebulę i czosnek, drobno posiekaj.

Roztop masło na patelni, włóż cebulę z czosnkiem i smaż, aż będzie przezroczyste.

Dodaj wątrobę i gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wlać koniak i dusić przez 2 minuty.

Dodaj śmietanę, mielony pieprz i sól. Następnie wszystko razem przez 3 minuty i wyłącz ogrzewanie.

Przepłucz smażoną wątrobę za pomocą blendera zanurzeniowego, aż będzie gładka.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy