przekąski 06.07.2023

kanapka z pieczoną wołowiną

35 min
2 porcje
Kanapka z pieczoną wołowiną
Sławomir Fajer, stock.adobe.com
0

Kanapki nie zawsze są przygotowywane w pośpiechu. Na przykład kanapka z pieczoną wołowiną będzie wymagała dużo czasu i wszystkich umiejętności kulinarnych. Zacznijmy od pieczenia polędwicy wołowej. Jest to główny składnik przekąski, dlatego należy mu poświęcić wystarczającą uwagę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj wołowinę ze wszystkich stron solą i pieprzem.

Połóż na ruszcie, umieść blachę do pieczenia pod spodem i piecz przez 15 minut w temperaturze 220 stopni.

Wyłącz ogrzewanie i nie wyjmuj mięsa z piekarnika przez kolejne 2 godziny.

Pokrój ser i schłodzoną pieczeń wołową na talerze.

Chleb lekko zrumienić na suchej patelni.

Posmaruj musztardą, ułóż pieczoną wołowinę, ser i kapustę.

Przykryj wierzch drugą kromką chleba i wstaw do piekarnika na 2-3 minuty, aby ser trochę się stopił. Podawaj na gorąco.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy