Kanapki nie zawsze są przygotowywane w pośpiechu. Na przykład kanapka z pieczoną wołowiną będzie wymagała dużo czasu i wszystkich umiejętności kulinarnych. Zacznijmy od pieczenia polędwicy wołowej. Jest to główny składnik przekąski, dlatego należy mu poświęcić wystarczającą uwagę.
Składniki
- wołowina (polędwica) – 500 g
- ser - 100 g
- kapusta kiszona - 100 g
- musztarda - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- chleb - 4 plasterki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj wołowinę ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Połóż na ruszcie, umieść blachę do pieczenia pod spodem i piecz przez 15 minut w temperaturze 220 stopni.
Wyłącz ogrzewanie i nie wyjmuj mięsa z piekarnika przez kolejne 2 godziny.
Pokrój ser i schłodzoną pieczeń wołową na talerze.
Chleb lekko zrumienić na suchej patelni.
Posmaruj musztardą, ułóż pieczoną wołowinę, ser i kapustę.
Przykryj wierzch drugą kromką chleba i wstaw do piekarnika na 2-3 minuty, aby ser trochę się stopił. Podawaj na gorąco.