Lubię zaskakiwać moich gości, a każdy świąteczny stół jest wypełniony nowymi i ciekawymi przekąskami. Wśród nich są łódki z awokado z krewetkami.
Składniki
- awokado - 3 kawałki
- krewetki - 300 g
- jogurt grecki - 50 ml
- majonez - 2 art. l
- pomidory - 1 rzecz
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj awokado. Ostrożnie wyjmij miąższ i pozostaw skórkę. Później położymy tam nadzienie i otrzymamy łodzie.
Używam gotowych krewetek. Wyjmij je, rozmroź i oczyść z muszli. Możesz także kupić gotowe obrane krewetki.
Pokrój pomidora w drobną kostkę, pokrój awokado.
W salaterce wymieszaj awokado, pomidor, krewetki. Całość dopraw jogurtem i majonezem. Sól i pieprz do smaku.
Wypełnij łodzie nadzieniem. Udekoruj plasterkami cytryny na wierzchu i podawaj na dużym talerzu lub tacy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy