Najsmaczniejsza i najdelikatniejsza wołowina w pomidorach jest zawsze uzyskiwana w doniczkach! Jeśli nie boisz się eksperymentów, dodaj trochę cynamonu i goździków. Możesz też wysłać łyżkę lub drugą posiekanych śliwek do każdego garnka.
Składniki
- wołowina - 800 g
- marchew - 200 g
- papryka - 200 g
- czosnek - 6 ząbki
- bulion mięsny - 300 ml
- papryka - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- Chili - 1 strąk
- mielony cynamon - 1 łyżeczka
- Goździk - 1 szczypta
- pasta pomidorowa - 2 łyżeczka
- kolendra - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę i warzywa na średnie kawałki. Najpierw włóż warzywa do doniczek, a następnie mięso.
Dodaj zmiażdżony czosnek, posiekaną ostrą paprykę i kolendrę.
Dodaj wszystkie przyprawy. Wymieszaj bulion z koncentratem pomidorowym, polej wołowinę i wymieszaj.
Piecz mięso przez dwie godziny w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy