Szukasz przepisu na pyszne danie bezmięsne? Spróbuj tego! Zamiast ryżu zostanie użyty bulgur. Kasza jest wstępnie smażona na oleju, aby wzmocnić apetyczny smak i sprawić, że będzie lekko chrupiąca. Pilaw okazuje się nie do pochwały!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Paprykę i cebulę obrać, pokroić. Zetrzyj marchewki.
Włącz tryb "smażenia", rozgrzej olej i podsmaż cebulę na złoty kolor.
Dodaj marchewkę, paprykę i kontynuuj gotowanie przez 4-5 minut.
Dodaj bulgur, zirę i gotuj przez kolejne 5 minut, ciągle mieszając. Kasza powinna być lekko zrumieniona.
Wlej gorącą wodę, sól i zamknij pokrywkę. Gotuj w programie pilaw przez 40 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy