Słodka fioletowa cebula na zimę

50 min
4 porcje
Słodka fioletowa cebula na zimę
Nadia Kowalska, stock.adobe.com
0

Do robienia dżemów, dżemów i konfitur z cebuli najlepiej nadają się odmiany fioletowe. A dziś opowiem szczegółowo, jak zrobić doskonały słodki deser z takiej cebuli na herbatę. A także jak zwinąć go na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cebulę w cienkie pióra, zalej wrzącą wodą, odstaw na 5 minut i odcedź.

Powtórz procedurę, a następnie wyślij cebulę do rondla.

Dodaj wszystkie pozostałe składniki i gotuj wszystko razem przez około 30 minut.

Zwiń słodką cebulę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy