Konfitura z nektarynek na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Konfitura z nektarynek na zimę
ALF photo, stock.adobe.com
0

Jeśli konfitura z jagód stała się już dość powszechna, niektóre owoce są nadal ciekawostką. Kilka lat temu po raz pierwszy spróbowałem zrobić konfiturę z nektarynek i od tego czasu wracam do tego przepisu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj nektarynki, dodaj cukier i kwas cytrynowy i odstaw na pół godziny.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez 45 minut na małym ogniu.

Przetrzyj obrabiany przedmiot przez sito i ponownie zagotuj.

Wymieszaj agar i kilka łyżek cukru, wlej do konfitury, gotuj przez kolejną minutę i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy