sok winogronowy w sokowirówce na zimę

2 godz. 0 min.
3 porcje
Sok winogronowy w sokowirówce na zimę
dolphy_tv, stock.adobe.com
0

Aby zachować sok na zimę, należy go przetworzyć w określony sposób. Najwygodniej jest to zrobić w szybkowarze. Zastanówmy się nad przykładem soku winogronowego-smacznego, bogatego i bardzo skoncentrowanego. Jest szczególnie dobry z ciemnych winogron.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podgrzej dolny pojemnik wodą.

Umieść pojemnik na sok i połóż umyte winogrona na wierzchu.

Przykryj, zagotuj i gotuj sok przez 1.5 godziny na małym ogniu.

W razie potrzeby-dodaj cukier i gotuj, aż się rozpuści.

Wlej sok najpierw do osobnego pojemnika, a następnie do sterylnych słoików. Zakasać.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy