Kompot w puszkach jest nie tylko pyszny, ale także bardzo wygodny! Mój przepis na brzoskwinie i śliwki pomoże Ci zachować smak lata przez cały rok, a także zaoszczędzić czas i pieniądze. Doskonała opcja dla właścicieli własnego małego ogrodu w kraju.
Składniki
- brzoskwinie - 4 kawałki
- śliwki - 300 g
- cukier - 300 g
- woda - 2.5 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opcjonalnie-usuń pestki z brzoskwiń i śliwek, ale nie jest to konieczne.
Włóż owoce do czystego słoika, zalej wrzącą wodą i pozostaw pod przykryciem na 7 minut.
Odcedź tę wodę, zagotuj ponownie i zalej przez kolejne 7 minut.
Ponownie odcedź, dodaj cukier i ponownie zagotuj.
Napełnij owoce syropem i zwiń kompot na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy