dżem z irgi i czarnej porzeczki

30 min
4 porcje
Dżem z irgi i czarnej porzeczki
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Naprawdę smaczny i oryginalny dżem uzyskuje się, mieszając kilka rodzajów jagód. Dziś chcę podzielić się z wami moją ulubioną opcją – z irgi i czarnej porzeczki. Jednocześnie jest to dobre rozwiązanie, jeśli masz szczęście zdobyć plon irgi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj całą jagodę, przykryj cukrem i pozostaw na co najmniej 4 godziny.

Lekko zetrzyj obrabiany przedmiot za pomocą popychacza i zagotuj.

Gotuj dżem przez 15 minut na małym ogniu, mieszając.

Zwiń go na zimę w wysterylizowanych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy