dania główne 20.07.2023

szaszłyk wieprzowy

2 godz. 20 min.
8 porcji
Szaszłyk wieprzowy suvida
HLPhoto, stock.adobe.com
0

Ostatnio coraz częściej gotuje się metodą suvida. I nic dziwnego, ponieważ jest prosty, szybki i zawsze smaczny. Proponuję nadążyć za modnymi trendami kulinarnymi i dziś zrobić szaszłyk wieprzowy. Zdziwisz się, jak soczyste i miękkie może być mięso.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój mięso na średnie kawałki, włóż do miski i zalej wodą mineralną na pół godziny.

Odcedź, lekko wyciśnij mięso.

Cebulę obrać i drobno posiekać.

Dodaj posiekaną cebulę, przyprawy, sól, cukier i olej do miski z mięsem. Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Marynowane mięso obrać z kawałków cebuli i odkurzyć w workach.

Umieść w suvid i gotuj przez 2 godziny w 70 stopniach.

Wyjmij, otwórz torby i wsuń mięso na szaszłyki.

Smaż szaszłyki na grillu na złoty kolor ze wszystkich stron. Zajmie to około 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy