Bakłażany mają specyficzną konsystencję, więc robienie z nich placków ziemniaczanych jest dość problematyczne. Prawdopodobnie będziesz potrzebować zbyt wielu jajek i mąki. Ale jeśli dodasz je do ziemniaków, sytuacja jest zupełnie inna. Opowiadam!
Składniki
- ziemniaki - 300 g
- bakłażany - 1 rzecz
- pietruszka - 4 gałązki
- czosnek - 3 ząbki
- cebula - 1 rzecz
- jaja kurze - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- mąka - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ziemniaki i cebulę, spuść nadmiar wilgoci. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i zmiażdżony czosnek.
Drobno posiekaj bakłażana, Dodaj do ziemniaków i wymieszaj.
Dodaj tam przyprawy, jajko i mąkę i ponownie wymieszaj.
Usmaż placki ziemniaczane z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy