dania główne 22.01.2022

makrela z grzybami i wiśniami w piekarniku

1 godz. 0 min.
4 porcje
Makrela z grzybami i wiśniami w piekarniku
nikolaydonetsk, stock.adobe.com
0

Jeśli nie boisz się kulinarnych eksperymentów i kulinarnych niespodzianek, koniecznie spróbuj takiej pieczonej makreli z grzybami i wiśniami. Wiśnie nadają się nawet mrożone. Wolę usunąć kości, ale możesz zostawić je w całości – i tak poradzi sobie ze swoim zadaniem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cienko pokrój cebulę, posiekaj grzyby i rozmroź wiśnie.

Oczyść makrelę, natrzyj ją olejem i dopraw.

Włóż rybę do formy i ułóż resztę składników wokół.

Piec około 40 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy