dania główne 24.01.2022

łosoś z czosnkiem i imbirem w piekarniku

25 min
4 porcje
Łosoś z czosnkiem i imbirem w piekarniku
fahrwasser, stock.adobe.com
0

Łosoś to produkt, który nie wymaga skomplikowanych marynat i dodatków. Jest już dobry sam w sobie, więc możesz bezpiecznie ugotować go osobno. Na przykład okazuje się pyszny, jeśli po prostu upieczesz go z czosnkiem. Co więcej, przez te 15-20 minut nic na pewno się nie spali.

Składniki

  • łosoś - 4 kawałek
  • czosnek - 6 ząbki
  • imbir - 2 cm
  • mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
  • sól morska - 0.5 łyżeczka
  • Zieleń - 2 gałązki
  • oliwa z oliwek - 2 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posmaruj kawałki łososia oliwą z oliwek. Posyp solą i pieprzem.

Drobno posiekaj czosnek, imbir i zioła, a także zetrzyj rybę na wierzchu.

Piec na pergaminie przez około 20 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy