Wszystko genialne jest proste, a także w gotowaniu. Na początku ta sałatka z marchwi z pietruszką i oliwkami wyda ci się bardzo elementarna, ale wkrótce zaskoczy Cię swoim niezwykłym smakiem. A cały sekret tkwi w krojeniu i przyprawach.
Składniki
- marchew - 3 kawałki
- oliwki - 2 garści
- pietruszka - 0,5 pęczek
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sól - 1 szczypta
- mielona czerwona papryka - 1 szczypta
- mielona kolendra - 1 szczypta
- gałka muszkatołowa - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz marchewki w folii w piekarniku przez około pół godziny w temperaturze 180-200 stopni.
Pokrój marchewki i oliwki w cienkie plasterki – im cieńsze, tym lepiej.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki i czosnek i delikatnie wymieszaj składniki.
Wymieszaj oliwę z oliwek, sól i zmielone przyprawy i dopraw sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy