sosy 24.05.2023

kremowy sos szpinakowy dla ryb

20 min
4 porcje
Kremowy sos ze szpinakiem dla ryb
Małgorzata Miedwiediew, stock.adobe.com
0

Połączenie ryby, szpinaku i śmietany to dar niebios, nawet dla doświadczonych smakoszy. Nadal musisz szukać tak smacznego i harmonijnego Dania. Plusem jest to, że kremowy sos ze szpinakiem jest przygotowywany bardzo szybko i łatwo. Poradzi sobie nawet niedoświadczony kucharz!

Składniki

  • szpinak - 100 g
  • śmietana - 130 ml
  • ser - 30 g
  • oliwa z oliwek - 20 ml
  • czosnek - 1 ząbek
  • sok z cytryny - 1 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj szpinak i smaż przez kilka minut na oleju.

Dodaj czosnek i przyprawy i smaż przez kolejne 5 minut.

Wlej śmietanę, zagotuj i gotuj przez 2 minuty.

Dodaj starty ser i gotuj, aż się rozpuści.

Zdejmij sos z ognia i wlej sok z cytryny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy