Aromatyczne soczyste mięso z pikantnym sosem pieprzowym – co może być lepszego? Nie przepadam za półfabrykatami sklepowymi, ponieważ są tego samego typu i często nie spełniają oczekiwań. Dlatego proponuję samemu przygotować taki sos pieprzowy.
Składniki
- masło - 1 art.
- woda - 200 ml
- śmietana - 200 ml
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1.5 łyżeczka
- czosnek - 1 ząbek
- cebula fioletowa - 0.5 kawałki
- sól - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż posiekaną cebulę i czosnek na maśle przez kilka minut.
Wlej wrzącą wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Dodaj śmietanę i gotuj, aż zgęstnieje.
Dodaj sól i świeżo zmielony pieprz.
Dusić SOS jeszcze przez minutę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy