
Pikantna przyprawa dla miłośników pikantnych potraw. Sos imbirowy jest zalecany do mięsa, ale z własnego doświadczenia mogę zauważyć, że z rybami i warzywami jest również bardzo smaczny. Pamiętaj, że do tego przepisu potrzebujesz octu ryżowego.
Składniki
- imbir - 100 g
- ostra czerwona papryka - 50 g
- miód (płynny) – 3 art.
- ocet ryżowy - 4 art.
- Olej roślinny - 100 ml
- sól - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ostrą paprykę i obierz nasiona.
Obierz korzeń imbiru i pokrój na małe kawałki.
Złóż półfabrykaty do miski blendera, dodaj ocet ryżowy, olej, miód i zmiel do uzyskania gładkości.
Sól, dobrze wymieszaj i przenieś do przygotowanej miski.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy