sosy 05.06.2023

sos imbirowy do mięsa

10 min
6 porcji
Sos imbirowy do mięsa
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Pikantna przyprawa dla miłośników pikantnych potraw. Sos imbirowy jest zalecany do mięsa, ale z własnego doświadczenia mogę zauważyć, że z rybami i warzywami jest również bardzo smaczny. Pamiętaj, że do tego przepisu potrzebujesz octu ryżowego.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ostrą paprykę i obierz nasiona.

Obierz korzeń imbiru i pokrój na małe kawałki.

Złóż półfabrykaty do miski blendera, dodaj ocet ryżowy, olej, miód i zmiel do uzyskania gładkości.

Sól, dobrze wymieszaj i przenieś do przygotowanej miski.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy